Măsuri de prevenire și diminuare a răspândirii COVID-19 pe teritoriul municipiului Chișinău

   2314

Primăria Chișinău informează cetățenii că în perioada 11 martie - 1 aprilie a.c., administrația publică locală a instituit anumite măsuri de prevenire și diminuare a răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul municipiului. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

Astfel, în perioada de referință, au fost stabilite măsuri de restricționare referitor la întrunirile publice pe teritoriul capitalei și primirea în audiență a cetățenilor, în vederea prevenirii și diminuării coronavirusului de tip nou:

1.     Se interzice organizarea și desfășurarea manifestărilor/măsurilor/întrunirilor în masă cu participarea unui număr mai mare de 50 persoane;

2.     Se sistează audiența cetățenilor de către autoritățile municipale. În cazuri de urgență, locuitorii capitalei se vor adresa autorităților publice locale prin intermediul poștei electronice: info.pf@pmc.md sau la numărul de telefon (022) 201515 (persoane fizice) și info.pj@pmc.md sau la numărul de telefon (022) 202 525 (persoane juridice);

3.     Se restricționează accesul cetățenilor în sediul Primăriei municipiului Chișinău, precum și în sediile subdiviziunilor structurale ale autorităților administrației publice municipale;

4.     Managerii instituțiilor publice municipale vor asigura întreprinderea măsurilor de profilaxie în cadrul entităților pe care le conduc și vor asigura informarea permanentă a angajaților privind situația epidemiologică existentă.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, prevederile prezentei dispoziții pot fi modificate. 

E de menționat că personalul din cadrul aparatului Primăriei, precum și responsabilii/ angajații subdiviziunilor structurale își desfășoară activitatea în regim obișnuit. În prezent sunt în desfășurare activitățile de implementare a proiectelor şi a planurilor de acțiuni inițiate, pentru buna funcționare a serviciile publice, în beneficiul cetățenilor.

În context, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, vine cu un apel către  cetățeni, să dea dovadă de responsabilitate şi înțelegere. „Vă îndemn să păstrăm calmul și să acționăm împreună, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19", a menţionat primarul general.