Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea va gestiona mai eficient problema salubrizării spațiilor publice

   1971

Primăria Chişinău informează că a fost definitivat Regulamentul privind salubrizarea şi asigurarea curăţeniei în municipiul Chişinău. Documentul a fost supus consultărilor publice și are drept scop gestionarea eficientă a problemei salubrizării spațiilor publice.

Regulamentul privind salubrizarea în municipiul Chişinău, în noua redacție, prevede reglementări mai stricte vizavi de asigurarea curățeniei pe domeniul public şi responsabilizarea populaţiei.

Astfel, persoanele fizice, care vor arunca gunoi în spaţiile publice sunt pasibile de sancţiuni în mărime de la 900 până la 1800 de lei, iar persoanele juridice vor achita o amendă de până la 10000 de lei.

Potrivit lui Ilie Ceban, viceprimar al municipiului Chișinău, dacă noile prevederi ale documentului nu vor avea impact asupra cetățenilor/agenți economici, municipalitatea va face o propunere către guvern privind modificarea legislației de profil de pentru a înăspri pedepsele.

„Mulţi dintre noi au fost peste hotare şi ne-ar place să vedem şi pe străzile/trotuarele din Chişinău la fel de curat. Nu e normal ca maşinile să iasă de pe şantiere cu anvelopele pline de noroi sau să fie aruncate mucuri de ţigară la întâmplare. Cu toţii trăim în acest oraş şi vrem ca acesta să fie curat, iar asta depinde de fiecare cetăţean în parte", a menţionat viceprimarul capitalei.

Noul regulament privind salubrizarea şi asigurarea curăţeniei în municipiul Chişinău, urmează a fi dezbătut public după care va fi înaintat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău.