03:44:50 20.04.2024
Stiri

Dodon NU crede că a greșit atunci când a dezvăluit numele primei persoane din R. Moldova infectate cu COVID-19: „Nu a fost încălcată legislația”

Social 11.03.2020 13:31 Vizualizări1419 Autor: Ziarul National
Dodon NU crede că a greșit atunci când a dezvăluit numele primei persoane din R. Moldova infectate cu COVID-19: „Nu a fost încălcată legislația”


Președintele Igor Dodon, care a dezvăluit numele femeii de 48 de ani infectate cu coronavirusul de tip nou, prima pacientă cu COVID-19 din R. Moldova, nu crede că a greșit și nu vede de ce și-ar cere scuze inclusiv de la familia acesteia.

Dodon a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că în R. Moldova ar fi „peste 500 de persoane” cu numele și prenumele femeii și, prin urmare, nu ar fi vreo problemă.

„Alte date personale nu au fost făcute publice. Nu a fost încălcată legislația”, a afirmat Dodon.

Întrebat dacă își va cere scuze în fața pacientei, căreia i-a pus în dificultate și familia, datorită valului de ură răbufnit pe rețelele de socializare, Dodon a răspuns tot cu o întrebare: „Față de toți cei 500 de cetățeni cu același nume (să-și ceară scuze - n.r.)?”.

CITIȚI și Primele imagini cu pacienta din R. Moldova infectată cu temutul CORONAVIRUS. Spune că are condiții mult mai bune ca în Italia

Amintim că, după ce premierul Ion Chicu a anunțat public, într-o ședință la Guvern, că femeia de la care a pornit numărătoarea cazurilor confirmate de COVID-19 în R. Moldova a fugit dintr-un spital din Italia și a venit cu avionul acasă, fără să anunțe că este bolnavă și manifestând o „iresponsabilitate totală”, Igor Dodon i-a pronunțat numele într-o conferință de presă.

Gestul lui Dodon a fost condamnat de organizațiile care se preocupă de protecția datelor cu caracter personal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md