07:49:52 19.04.2024
Stiri

Un consilier al președintelui Dodon, viitorul AMBASADOR al R. Moldova în SUA, iar un fost PREMIER - în China. Cine a mai fost desemnat să reprezinte R. Moldova în Letonia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, Irlanda, Italia și Cehia

Politică 11.03.2020 15:00 Vizualizări1678 Autor: Ziarul National


Un consilier al președintelui Dodon, viitorul AMBASADOR al R. Moldova în SUA, iar un fost PREMIER - în China. Cine a mai fost desemnat să reprezinte R. Moldova în Letonia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, Irlanda, Italia și Cehia

UPDATE // Guvernul a aprobat astăzi propunerea MAEIE de a-l numi Ambasador al R. Moldova în SUA pe Eugen Caras.


Consilierul președintelui Igor Dodon în domeniul politicii externe, Eugen Caras, urmează să fie numit Ambasador al R. Moldova la Washington, după ce Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în sedința de astăzi, candidatura sa. De asemenea, Comisia a aprobat și candidații pentru funcțiile de ambasadori ai R. Moldova în Letonia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, China, Irlanda, Italia, Cehia și SUA.

Astfel, Andrian Roșa este candidatul pentru funcția de Ambasador în Republica Letonia, Igor Bodiu – în Republica Polonă, Alexei Cracan va fi reprezentantul republicii noastre în Republica Portugheză, Anatol Cebuc – în Republica Bulgaria, Dumitru Braghiș – în Republica Populară Chineză, Larisa Minculeț – în Irlanda, Anatol Urecheanu – Ambasador în Republica Italiană, iar Alexandru Codreanu – în Republica Cehă.

Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi), şefi ai misiunilor diplomatice, sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele R. Moldova, la propunerea Guvernului.

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md