Negocierile între PDM și PSRM, în impas. Care este elementul de blocaj

by D M
Distribuiti mai departe...

Grupurile de lucru din partea PSRM și PD au avut, astăzi, 11 martie, o nouă rundă de negocieri în vederea creării unei coaliții de guvernare. La întâlnire, care a avut loc la Parlament, s-au discutat principiile proiectului de acord, spun socialiștii.

„La această rundă de tratative, cea mai mare parte a atenției a fost focusată pe capitolul dedicat politicii interne, măsurile pe care trebuie să le întreprindă guvernul de coaliție, precum și majoritatea parlamentară, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

De asemenea, s-a trecut la discutarea părții din document, care este dedicată politicii externe.  Socialiștii insistă însă pentru o promovarea unei „politici externe echilibrate, multivectoriale”, în timp ce PD optează pentru o politică externă orientată spre Occident, spre Vest, scrie ziarulnational.

„În acest sens s-a evidențiat necesitatea păstrării unei politici externe echilibrate, multivectoriale. De asemenea, s-a punctat importanța continuării realizării prevederilor Acordului de Asociere R. Moldova – UE”, mai spun socialiștii.

Anterior, liderul PD, Pavel Filip, a menționat că între democrați și socialiști există diferențe ideologie majore. „Și acest lucru va rămâne așa. PD rămâne un partid proeuropean. De aceea, în cazul unor eventuale discuții, vom pune în prim plan, ca priorități, parcursul european și o politică externă orientată spre Occident, spre Vest, relații bune cu vecinii România și Ucraina, integritatea teritorială a țării, securitatea statului, inclusiv securitatea și independența energetică, valorile identitare (limba și istoria românilor). Acestea sunt pentru noi linii roșii și numai în aceste condiții pot avea loc anumite discuții”, a spus Filip.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...