Renato Usatîi propune crearea unui buget al solidarității pentru finanțarea luptei împotriva coronavirusului

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, le sugerează autorităților să creeze un buget al solidarității pentru finanțarea luptei împotriva coronavirusului. Pe pagina sa de Facebook, el a postat titlul unei știri care spune că membrii Partidului Comunist din China au donat peste un miliard de dolari într-o astfel de fundație, special creată pentru finanțarea luptei cu virusul ucigaș.

“Membrii Partidului Comunist din China au donat peste un miliard de dolari pentru lupta cu virusul.” Astfel de știri nu pot să nu stârnească admirație față de solidaritatea dintre oameni, exprimată prin compasiune și donații în timpul epidemiei de coronavirus. În Moldova, slavă Domnului, boala nu a luat proporții ca în China (sperăm că nici nu va lua), dar de ce să nu urmăm exemplul tovarășilor chinezi și să deschidem un cont special în trezoreria statului, în care să putem face donații pentru lupta cu această nenorocire? Un altfel de buget nu ar fi deloc în plus ținând cont de dotarea slabă a instituțiilor medicale cu echipament modern, deficitul de consumabile și medicamente”, consideră primarul de Bălți. 

Renato Usatîi a adăugat că necesară ar fi evidența strictă a banilor, dar și aici exemplul Chinei nu este de ignorat.

“Desigur, este necesar să se stabilească un control strict asupra recepționării și cheltuielilor banilor din acest fond, dar experiența Chinei este foarte bună și poate fi preluată. Unii vor dona zece lei, alții zece mii. Ambele vor fi însă egale pentru că vin din inimă și sunt făcute cu dorința sinceră de a ajuta în lupta împotriva coronavirusului. Personal, sunt gata să contribuie la un astfel de fond”, a adăugat Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...