(video) Încă un caz de coronavirus confirmat în Moldova: „Este vorba despre un tânăr revenit recent din Italia”

Coronavirus Lab Results REUTERS TT

Încă un caz de coronavirus a fost confirmat în Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății după ședința Centrului Unic de Comandă. Acesta este al patrulea caz confirmat în țara noastră.

Igor Dodon a anunțat că toate instituțiile specializate ale statului sunt pregătite. „Rămâneți acolo unde vă aflați pentru că puteți fi blocați în diferite țări din cauza carantinelor impuse de alte țări. Toți care vin în țară trebuie să completeze un fișier, iar în cazul când persoana se simte rău sau noi detectăm careva simptome noi, o testăm și o plasăm în carantină. Toți ceilalți care nu prezintă simptome sunt sub supravegherea medicilor și a persoanelor responsabile, iar dacă apar careva simptome, aceste persoane sunt plasate în carantină”, a declarat Igor Dodon.

„Referitor la cele două cazuri care se aflau în proces de testare la laborator, unul dintre aceste cazuri este pozitiv. În privința cazului al doilea, testul va fi gata mâine dimineața. Dintre cele 30 de cazuri suspecte anunțate dimineața, doar unul s-a confirmat, dintre toate persoanele suspecte niciun copil nu a fost testat pozitiv cu acest virus. Toate persoanele care vin din țările unde sunt detectate transmiteri locale sunt îndemnate să se autoizoleze”, a declarat ministra sănătății.

Amintim că până acum, în Moldova au fost depistate alte trei persoane infectate cu coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente