/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Dodon nu intenționează să-și ceară scuze de la femeia infectată cu coronavirus, după ce i-a dezvăluit numele

11 martie 2020, ora 14:05

Președintele Igor Dodon se arată convins de faptul că nu a încălcat legislația atunci când a anunțat public numele femeii care este infectată cu noul coronavirus. Acesta a calificat decizia unor deputați de a sesiza Procuratura ca fiind un show politic.

„Nu au fost prezentate date cu caracter personal care identifică această persoană. În R. Moldova sunt peste 500 de oameni cu numele și prenumele menționate. Alte date nu au fost furnizate”, a argumentat Igor Dodon.

„Nu este o noutate pentru mine că cineva încearcă să facă show-uri politice și capital politic și adresări la Procuratură vor mai fi”, a comentat Dodon sesizarea depusă la Procuratură de deputatul Liviu Vovc, care a cerut ca președintele să fie sancționat pentru că a pronunțat public numele pacientei positive la COVID-19.

Întrebat direct dacă intenționează măcar să-și ceară scuze dela familia femeii pentru că i-a dezvăluit numele, Dodon a întrebat:

„Față de toți cei 500 de cetățeni ai R. Moldova cu acest nume”?

Amintim că deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a sesizat Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, după ce Dodon a dezvăluit numele femeii infectate cu coronavirus. Alaiba a cerut instituției să-l sancționeze pe Dodon.

/DOC/ Un deputat PAS a sesizat Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal după ce Dodon a dezvăluit numele pacientei infectate cu coronavirus

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram