/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Dodon s-a împărtășit la Moscova. Ce spune despre decizia Mitropoliei Moldovei de a nu sista slujbele în biserici

missing
11 martie 2020, ora 14:38

Biserica este separată de stat și Mitropolia Moldovei este cea care decide acțiunile ce urmează a fi întreprinse în lăcașele sfinte pentru diminuarea riscurilor de răspândire a coronavirusului. Asta a spus Igor Dodon, după ce a fost întrebat ce părere are despre anunțul Mitropoliei care refuză să sisteze slujbele pentru o anumită perioadă, așa cum au recomandat epidemiologii.

„Azi am discutat acest subiect la Consiliul de Securitate și ieri a avut loc o întâlnire cu ministrul Popovici. Biserica este separată, statul este separat, dar noi înțelegem că este o zonă de risc”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a fost întrebat dacă s-a împărtășit la biserică și dacă nu i-a fost frică să folosească aceeași linguriță utilizată pentru toți cei veniți la Sfânta Împărtășanie.

„Acest lucru ține de fiecare persoană, dacă vrea să meargă. Eu m-am împărtășit sâmbătă la Moscova, fiind la slujbă împreună cu Patriarhul Kiril”, a precizat Dodon.

Mitropolia Moldovei a decis ca, în perioada de risc de infectare cu noul coronavirus, persoanele care țin postul Paștelui să fie împărtășite și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, nu doar duminica, pentru a evita aglomerațiile în biserici.

De asemenea, reprezentanții Mitropoliei au recomandat clericilor ca în biserici să fie dezinfectate cu regularitate toate suprafețele, inclusiv icoanele, cu substanțe pe bază de clor sau alcool, dar și să fie aerisite permanent încăperile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram