‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExpert economic: „Petroliștii trebuie să ieftinească benzina cu încă 2 lei/litru”

Expert economic: „Petroliștii trebuie să ieftinească benzina cu încă 2 lei/litru”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Dacă prețul petrolului pe piețele internaționale rămâne la acest nivel de jos, atunci petroliștii din Moldova ar trebui să ieftinească Benzina cu încă 2 lei/litru în următoarele 3-4 săptămâni. Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook economistul Veaceslav Ioniță.

Săptămâna aceasta prețurile la petrol s-au prăbușit cu peste 30% după dezintegrarea alianței OPEC+ și Rusia, ceea ce a declanșat un război de prețuri între Arabia Saudită și Rusia. Astfel, dacă la începutul anului petrol era vândut cu 65 USD/Barrel, atunci săptămâna aceasta el se vinde la jumate de preț, sau cu 37 USD/Barrel.

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă aceasta, economistul a convertit în Lei/Litru prețul petrolului, ținând cont de cursul valutar și prețul unui barrel de petrol. Astfel, la începutul anului pe piețele internaționale un litru de petrol costa 7 lei/litru, iar acum 4 lei/litru.

FOTO: facebook/ Veaceslav Ioniță

„Deci dacă la petroliști toate costurile rămân la fel, inclusiv impozitele, avem o reducere de 3 lei/litru doar din prețul petrolului, plus 20% TVA, cea ce înseamnă 3,6 lei/litru”, a menționat Veaceslav Ioniță.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›