‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAmbasadorul Japoniei: „Peste 40% din tehnica agricolă folosită în Moldova a fost procurată prin...

Ambasadorul Japoniei: „Peste 40% din tehnica agricolă folosită în Moldova a fost procurată prin intermediul granturilor japoneze”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, a apreciat parteneriatul moldo-nipon și a anunțat că printre diversele forme de asistență economică pe care o oferă Japonia Republicii Moldova este de evidențiat susținerea agriculturii, informează IPN.

„Peste 40% din tehnica agricolă modernă folosită în Moldova a fost procurată prin intermediul granturile japoneze”, a menționat Ambasadorul.

Potrivit lui, un alt aspect important care stă la baza relațiilor de parteneriat dintre cele două țări este și faptul că japonezii au început să aprecieze gustul vinurilor moldovenești.

„În ceea ce privește relațiile economice, trebuie să notez că, vinul a devenit exportul moldovenesc numărul unu în Japonia, ceea ce demonstrează că japonezii au început să prindă gustul vinurilor superbe din Moldova. Deși, în opinia mea, creșterea volumului comerțului este destul de modestă, sunt convins că avem un potențial mare”.

Katayama Yoshihiro a apreciat atât interesul sporit din partea potențialilor investitori din Japonia, cât și faptul că firmele japoneze, care deja au peste 5,000 de angajați în Moldova, investesc în oameni și contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

„Un exemplu demn este parteneriatul companiei Sumitomo cu Școala Profesională din Orhei pentru promovarea învățământului dual, care este susținut financiar și de către ambasadă”, a exemplificat Ambasadorul.

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›