Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.03.2020

Premierul Chicu a discutat cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

Premierul Chicu a discutat cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

Prim-ministrul Ion Chicu a discutat cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA în Republica Moldova. Premierul a vorbit cu oficialul american despre măsurile întreprinse de Executiv în vederea prevenirii răspândirii Covid-19. S-a discutat despre nivelul de pregătire al instituțiilor medicale din RM pentru administrarea epidemiei cu virusul de tip nou: „Depunem tot efortul ca să facem față situației. Ne întâlnim în fiecare zi în cadrul Comisiei Extraordinare pentru sănătate publică și toate deciziile și acțiunile le coordonăm cu OMS”.

Dereck J. Hogan a anunțat disponibilitatea Guvernului SUA de a oferi Moldovei ajutor financiar și tehnic în cazul în care va fi necesar.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat un șir de alte subiecte, precum pașii întreprinși pe segmentul reformării justiției, evoluțiile în investigarea fraudei bancare, pregătirea pentru alegerile de la Hâncești și cele prezidențiale, adoptarea legii ombudsmanului, dar și despre consolidarea și intensificarea colaborării economice dintre SUA și RM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus