(video/update) Ședința Parlamentului: Deputații au votat, unanim, un proiect privind adopțiile și altul despre combaterea violențelor în familie

13:17 Parlamentarii și-au încheiat ședința de astăzi, după ce au audiat o informație privind măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus, prezentată de către Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății.

Foto: UNIMEDIA

12:30 Deputații au adoptat un proiect de lege, în prima lectură, cu privire la procedurile de adopții. Pentru lectura a doua, actul urmează să fie îmbunătățit. La fel, parlamentarii au votat un proiect privind combaterea violenței în familie.

(11:38) Ședința Parlamentului fost întreruptă pentru 30 de minute. Pauza a fost luată deoarece ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, este într-o ședință la Guvern, cu privire la coronavirus. Dumbrăveanu urmează să prezinte două proiecte de lege.

(11:00) Parlamentul a aprobat modificarea articolului 5 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, ce se referă la posibilitatea alegerii președintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) inclusiv din rândul membrilor care nu sunt judecători.

(10:30) Deputații au operat mai multe modificări în componența delegațiilor parlamentare la Forurile Europene, dar și în comisiile Legislativului, în defavoarea deputaților din pro-Moldova. Poriectul a provocat nemulțimirea membrilor grupului Candu.

(10:00) Deputații se întrunesc în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt 8 proiecte de lege.

UNIMEDIA transmite live.


Pub