10 persoane de la bordul Milano-Chișinău rămân încă neidentificate. Vezi din ce cauză

Încă 4 persoane de pe cursa Milano-Chișinău, cu care a ajuns în Republica Moldova femeia testată pozitiv cu coronavirus au fost identificate și avertizate să se adreseze de urgență la medicul de familie, în caz de simptome asociate infecției. Alte 10 persoane rămân însă necunoscute, iar autoritățile încearcă să le identifice.

Foto: UNIMEDIA

44 de persoane, din grupul persoanelor cu risc înalt, de la bordul avionului Milano-Chișinău, au fost identificate și informate din start. Până ieri mai rămâneau 14 pasageri neidentificați, iar astăzi numărul este de 10 persoane.

„Este vorba despre cetățeni români și cetățeni italieni, care, cu regret, nu-i putem identifica nici după viza de reședință, nici după datele indicate în fișe. Sunt 10 persoane pe care încercăm totuși să le identificăm, dar acest lucru nu ține de sistemul medical”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății.

Executivul va opera la ședința de mâine modificări la legislație, pentru a stabili pedepse contravenționale și penale pentru persoanele care inteționat vor provoca crearea de focare de coronavirus în țară, ca urmare a refuzului de a se autoizola sau pentru oferirea de date eronate la frontieră.

Pe 7 martie, la Chișinău a aterizat cursa de la Milano, cu care a venit în Republica Moldova o femeie testată pozitiv cu coronavirus. Pacenta se află în stare ușor mai bună, fiind internată la Spitalul Republican. Alți pasageri ai cursei sunt în stare de carantină la domiciliu, susțin autoritățile.


Pub