Persoanele plasate în carantină nu vor putea părăsi țara

Moldovenii plasați în izolare după revenirea din puncte afectate de coronavirus sau după contactarea cu persoane infectate nu vor avea dreptul să părăsească Republica Moldova timp de 14 zile. Anunțul a fost făcut de autorități, după ședința de dimineață a Punctului Focar.

Foto: UNIMEDIA

„A fost decizia la Punctul Focal să nu permitem ieșirea din Republica Moldova a persoanelor aflate în regim de carantină, în conformitate cu regulamentul internțional sanitar. Vom amenda legea în acest sens. În situația epidiomiologic declanșată, vom interzice persoanelor aflate în carantină să iasă de pe teritoriul țării”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Executivul va opera, la ședința de mâine, modificări la legislație, pentru a stabili pedepse contravenționale și penale pentru persoanele care inteționat vor provoca crearea de focare de coronavirus în țară, ca urmare a refuzului de a se autoizola sau pentru oferirea de date eronate la frontieră.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub