Autosalubritate are din nou vicedirector pe marketing. Cine a fost numit în funcție după ce Bagas și-a dat demisia

Regia Autosalubritate are un nou vicedirector de marketing. Asta după scandalul cu numirea lui Mihail Bagas în funcția respectivă, care ulterior și-a dat demisia.

Foto: basarabia.md

Informația a fost prezentată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău. „Am înțeles că domnul fost vicedirector Bagas și-a dat demisia și în locul lui a fost numit Vulpe de la Sadova, care e neam cu Dodon”, a declarat consilierul liberal Ion Ciobanu.

Primul adjunct al directorului Autosalubritate, Grigore Roic, a confirmat că în funcția de vicediretor a fost numită altă persoană, după ce Mihail Bagas și-a dat demisia. Însă, ca și prima oară, nu a fost organizat un concurs în acest sens, iar funcția respectivă nu se regăsește în organigrama instituției, aprobată de CMC ca fondator.

Consilierii s-au arătat indignați de faptul că întreprinderea municipală cheltuie 17.000 de lei (salariul vicedirectorului) pentru a plăti o persoană numită în funcție și care „nu se știe cu ce se ocupă”.

„Să nu uităm că acest director este subordonat primarului, dacă apare o nouă funcție, directorul nimerește într-un clește între primar și CMC. El este nevoit să aleagă, sau primarul mâine îl va demite sau continuă să lucreze, dar îndeplinește indicațiile primarului”, a declarat consilierul din fracțiunea Partidului Șor, Valeri Klimenko.

Aleșii locali au decis să excludă funcția de vicedirector de marketing și au votat pentru a cere demiterea din funcție a directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev.

Angajarea lui Mihail Bagas în funcția de vicedirector de marketing la Autosalubritate a provocat un adevărat scandal în societate și în Consiliul Municipal Chișinău. Aleșii locali au solicitat administratorului întreprinderii municipale să nu prelungească contractul de muncă încheiat cu Bagas, după înceierea termenului de probă. Însă a doua zi, Mihail Bagas a anunțat că-și dă singur demisia și că în cele câteva zile de activitate la întreprinderea municipală, ar fi „deconspirat mafia gunoiului”.


Pub