Slujbele și sfânta împărtășanie vor fi menținute. Mitropolia va emite o circulară către slujitori „să se roage mai mult și să sporească măsurile de igienă”

Mitropolia Moldovei poartă discuții cu autoritățile în vederea implicării fețelor bisericești în informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus. În același timp, slujbele nu vor fi restricționate și nici sfânta împărtășanie, a spus pentru UNIMEDIA, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

Foto: UNIMEDIA

„Am avut de dimineață o discuție cu ministrul Educației, Corneliu Popovici. Vom emite o circulară, în care vom îndemna slujitorii bisericilor și cetățenii să sporească rugăciunile, pentru că atunci când se întâmplă o năpastă, cum este această epidemie, conștientizăm că este din cauza că poate am fost mai puțini buni în ultima perioadă”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei.

În același timp, Mitropolia Moldovei spune că bisericile „își vor continua rolul lor și nu vor schimba tradiția seculară divină”. Astfel, slujbele și sfânta împărtășanie nu vor fi interzise sau restricționate.

”Vom îndemna să fie repectată igiena și menajul cotidian, în conformitate cu solicitările Ministerului Sănătății și ale Organizației Mondiale a Sănătății”, a adăugat Cheibaș.

Ministra Sănătății a anunțat astăzi că manifestațiile de orice fel sunt interzise în Moldova, în legătură cu măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu coronavirus. Au fost anulate deja un șir de concerte de la Palatul Național, dar și expoziții, spectacole, competiții sportive.

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Moldova, fiind vorba despre o femeie care a revenit din Italia.


Pub