(video) Autoritățile recomandă: Nu vă tratați singuri! Apelați 112

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a anunțat, la un briefing de presă, că în Republica Moldva au fost înregistrate două cazuri noi de coronavirus, motiv pentru care toate instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din țară se închid de mâine. Autoritățile vin cu recomandări privind sporirea măsurilor de protejare.

Foto: UNIMEDIA

„Există un algoritm de activitate, nu poți plasa toate persoanele în carantină, nu le poți izola pe toate. Avem mesaje clare, cei care revin din zone afectate și nu au semne de infectare, sunt plasate în carantină la domiciliu. Există un proces și o procedură, în Republica Moldova”, a declarat Nicolae Furtună, directoul Agenției Naționale de Sănătate Publică.

„Vă rugăm pe toți, în caz de unele simptome și ați avut contact cu persoane infectate sau revenite din zone afectate de coronavirus, apelați 112. Suntem tare meșteri, ca și popor, de aplicare de auto-tratamente, inclusiv cu antibiotice. Exact asta s-a întâmplat în cazurile confirmate astăzi, încercări de a se trata singuri”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, autoritățile au anunțat că medicii din cadrul instituțiilor strategice, angajate în procesul de tratament a pacienților depistați pozitiv cu coronavirus, vor beneficia de un salariu în plus, pentru munca și efortul depus.


Pub