Școlile și grădinițele, închise de mâine, din cauza coronavirusului

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat că de mâine sunt sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în contextul în care, în țară au fost confirmate până astăzi, 3 cazuri de coronavirus, în urma testelor de laborator.

Procesul educațional în instituțiile din țară va fi sistat de mâine și până la sfârșitul săptămânii viitoare, deocamdată.

„Fac un îndemn către părinți. Sunt și eu mamă, am și eu doi copii. Vacanța nu presupune lăsarea copiilor fără supraveghere, nu presupune să supunem copiii unui risc și mai mare de infectare. Solicităm responsabilitatea părinților față de copii, monitorizarea, unde și cu cine se află în contact. Cu atât mai mult rog să evităm autotratamentele, să apelăm telefonic medicul de familie și serviciul 112 și evitați deplasările desinestătătoare la instituțiile medicale” a declarat ministra.

Astăzi, încă două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați ieri, la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub