Concurs CSM: 17 dosare admise. Un candidat a fost respins

Președintele comisiei Juridice din Parlament a anunțat astăzi că unul dintre cei 18 candidați care au depus dosarele pentru funcțiile vacante în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a fost respins. Etapa finală a concursului se va desfășura vineri, 13 martie 2020.

Foto: UNIMEDIA

Vasile Bolea a anunțat în cadrul unei conferințe de presă despre decizia luată în urma analizării celor 18 dosare.

„Din 18 candidați, care au depus documente pentru a participa la concurs în faza finală, au fost admise 17 dosare. În scurt timp, lista persoanelor care au fost admise la faza finala va fi publicată pe site-ul Parlamentului. Persoana care nu a fost admisă va fi înștiințată. Aceasta nu a fost admisă pentru că dosarul nu a fost complet, deci a lipsit cazierul judiciar și expunerea canditatului asupra la ceea va face, cum va activa nu a fost convingătoare”, a spus președintele comisiei.

Potrivit parlamentarului, etapa finală a concursului se va desfășura pe 13 martie, vineri, începând cu ora 09:00, și va dura până la ora 18:00, fiind vorba despre interviuri cu pretendenții la fotoliile de membri CSM.

Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat, pe 6 februarie, concurs public pentru selectarea a 4 candidați la funcțiile de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea Parlamentului.

În conformitate cu prevederile din Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea Parlamentului, Comisia Juridică a admis următoarele persoane:

1. Osmochescu Nicolae

2. Mărgineanu Iurie

3. Baeșu Valeriu

4. Băieșu Sergiu

5. Ciugureanu-Mihailuță Carolina

6. Popa Victor

7. Coptileț Valentina

8. Manea Vladislav

9. Roșca Valentin

10. Țoncu Sanda

11. Spînu Ludmila

12. Belei Elena

13. Frunză Iurie

14. Sosna Alexandru

15. Crețu Ion

16. Fortuna Ghenadie

17. Vizdoga Tatiana


Pub