Ședință la Guvern între Dodon, Chicu și reprezentații instituțiilor responsabile: S-a dispus identificarea de noi spații suplimentare pentru eventualii infectați

Ședință la Guvern în urma identificării a noi persoane infectate cu virusul Covid –19. Președintele Dodon a dispus identificarea de noi spații suplimentare pentru eventualii infectați.

Foto: UNIMEDIA

„În acest sens, încă de dimineață am cerut să fie luate măsuri speciale ferme de prevenție și, în rezultat, avem deja decizii privind închiderea școlilor și grădinițelor, dar și cea privind interzicerea aterizării curselor aviatice din Italia și alte tari unde sunt depistate focare pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În cadrul ședinței de astăzi am solicitat să fie identificate spații securizate suplimentare, unde să fie tratați în mod corespunzător pacienții, în cazul în care va fi necesar. La această etapă dispunem de un număr suficient de spații, dar mai bine să avem prea multe și să nu avem nevoie de ele”, se arată într-o postare pe pagina lui de Facebook a lui Igor Dodon.

Dodon a făcut apel către concetățenii moldoveni care vin din Italia să colaboreze imediat cu autoritățile și să respecte regimul de carantină obligatoriu. „O fac pentru securitatea lor, a apropiaților, dar și a cetățenilor în general”.

În acest context, președintele Igor Dodon va convoca Consiliul Suprem de Securitate, unde se va lua alte decizii în vederea situației create de coronavirus.


Pub