Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate, în urma cazurilor de infectare cu coronavirus

Șeful statului convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate, în urma cazurilor de infectare cu coronavirus. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acestuia, nivelul acestei crize vizează în mod direct securitatea națională și siguranța cetățenilor.

„Astfel, am decis să convoc în regim de urgență, mâine, la ora 11.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde urmează să luăm noi decizii bazate pe necesitatea de a asigura securitatea cetățenilor, să acordăm un sprijin suplimentar Guvernului și tuturor instituțiilor implicate în gestionarea crizei, dar și să eficientizăm activitatea celulei de criză care gestionează acest fenomen.

Vom administra această criză bazându-ne pe expertiza și profesionalismul personalului medical, pe recomandările transmise de Organizația Mondială a Sănătății. Dar va trebui să luăm și decizii politice, care să asigure buna funcționare a conlucrării instituțiilor în gestionarea crizei”, a precizat Dodon.

Astăzi, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat că de mâine sunt sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în contextul în care, în țară au fost confirmate până astăzi, 3 cazuri de coronavirus, în urma testelor de laborator.

Dumbrăveanu a anunțat astăzi că încă două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați ieri, la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.


Pub