16:28:11 18.04.2024
Stiri

FOTO // Peste 10 mii de persoane PROTESTEAZĂ la Curtea de Apel Chișinău împotriva excluderii candidatului Partidului „ȘOR” din cursa electorală de la Hâncești: „E un abuz din partea guvernării dodoniste”

Partide/Comunicate 10.03.2020 11:27 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National
FOTO // Peste 10 mii de persoane PROTESTEAZĂ la Curtea de Apel Chișinău împotriva excluderii candidatului Partidului „ȘOR” din cursa electorală de la Hâncești: „E un abuz din partea guvernării dodoniste” partidulsor.md


Mii de persoane participă astăzi la o amplă acțiune de protest la Curtea de Apel Chișinău, unde un complet de magistrați examinează cererea Comisiei Electorale Centrale de a-l exclude pe Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „ȘOR”, fiind invocate pretinse încălcări ale legislației electorale. La manifestație sunt peste 10 000 de persoane, anunță organizatorii.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului „ȘOR”, cetățeni scandează mai multe lozinci, inclusiv „Vrem justiție corectă!”, „Jos mâinile de pe Balinschi”, „Victorie!”, „Justiția e cu noi” etc. Protestatarii cer ca Vitalie Balinschi să fie lăsat în cursa electorală, iar magistrații să adopte o decizie corectă.

Avocatul Vadim Banaru, reprezentantul Partidului „ȘOR” la CEC, a declarat în fața mulțimii că cererea Comisiei este ilegală și una eminamente politică. Banaru a mai spus că CEC a dat dovadă de părtinire, iar unii membri ai acestei instituții se află în relații apropiate cu guvernarea socialistă.

Candidatul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, a declarat în fața protestatarilor că cererea CEC reprezintă „un abuz din partea guvernării dodoniste”.

„Guvernarea a scuipat în ochii a peste cei 10 mii de oameni din circumscripția nr.38 Hâncești, iar regimul a pus aici în funcțiune toată mașinăria statului, încercând să fraudeze alegerile din circumscripția 38”, a declarat Balinschi, arătându-se sigur că instanța de judecată nu va da curs cererii CEC.

Amintim că, săptămâna trecută, CEC a adoptat o decizie contradictorie în care cere Curții de Apel Chișinău să-l elimine pe Vitalie Balinschi din cursa electorală, invocând pretinse încălcări ale legislației electorale. Partidul „ȘOR” a calificat decizia CEC ca fiind una ilegală, abuzivă și politică, fiind luată în interesul candidatului PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md