07:30:55 19.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” a SUSPENDAT protestul de la Curtea de Apel din cauza situației îngrijorătoare privind COVID - 19: „SĂNĂTATEA oamenilor este în prim-plan”

Partide/Comunicate 10.03.2020 12:02 Vizualizări1615 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” a SUSPENDAT protestul de la Curtea de Apel din cauza situației îngrijorătoare privind COVID - 19: „SĂNĂTATEA oamenilor este în prim-plan”


Partidul „ȘOR” a anunțat despre suspendarea acțiunii de protest de la Curtea de Apel Chișinău pe fundalul situației îngrijorătoare privind coronavirusul. „Decizia formațiunii politice a fost dictată de grija față de oameni”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Vitalie Balinschi, a anunțat despre suspendarea acțiunii de protest și a mulțumit protestatarilor pentru sprijin „în lupta împotriva derapajelor antidemocratice ale guvernării lui Dodon”.

„Sprijinul dumneavoastră îmi dă forțe. Din păcate, situația epidemiologică din țară și în situația în care Guvernul, în loc să se preocupe de această și alte probleme ale cetățenilor, se gândește cum să-i asigure un nou mandat lui Dodon, este de așa natură, încât nu ne permitem să supunem riscului zeci de mii de cetățeni”, a declarat vicepreședintele formațiunii, Vitalie Balinschi.

Acesta a subliniat că Partidul „ȘOR” va lupta până la capăt și „nu le va permite lui Dodon și socialiștilor să fure șansa cetățenilor la o viață mai bună”.

Autoritățile de la Chișinău au decis, azi, să interzică activitățile în masă la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății. Partidul „ȘOR” a anunțat încă de ieri că va organiza o acțiune de protest la Curtea de Apel Chișinău, unde este examinează cererea CEC de a-l elimina din cursa electorală din Hâncești pe Vitalie Balinschi, sub pretextul unor pretinse încălcări ale legislației electorale.

În dimineața zilei, peste 10 mii de cetățeni, potrivit organizatorilor, au protestat la Curtea de Apel Chișinău, cerând instanței să nu admită scoaterea din cursă a lui Vitalie Balinschi. Aceștia au scandat „Vrem justiție corectă!”, „Victorie!”, „Justiția e cu noi”, „Jos Dodon” etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md