19:41:28 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Încă două cazuri de CORONAVIRUS în R. Moldova: Instituțiile de învățământ din R. Moldova, ÎNCHISE începând de miercuri

Social 10.03.2020 16:16 Vizualizări4426 Autor: Ziarul National
VIDEO // Încă două cazuri de CORONAVIRUS în R. Moldova: Instituțiile de învățământ din R. Moldova, ÎNCHISE începând de miercuri


Autoritățile anunță încă două cazuri de infectare cu coronavirusul de tip nou în R. Moldova.

Este vorba de un bărbat de la sudul R. Moldova și o femeie din Chișinău, ambii în vârstă de câte 60 de ani, internați luni, pe 9 martie curent, la Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, într-o conferință de presă, că bărbatul a fost, în februarie, timp de trei săpătmâni la copii în Italia și a revenit în R. Moldova pe 1 martie. Deși s-a simțit rău, acesta s-a tratat de sine stătător, dar situația s-a agravat și ieri a fost adus la „Toma Ciorbă”.

Totodată, femeia a revenit tot din Italia, unde a stat la o prietenă timp de zece zile. Este vorba de persoane care nu au avut nicio legătură cu avionul care a adus pasageri din Italia săptămâna trecută, împreună cu prima pacientă din R. Moldova depistată cu acest virus.

Starea acestora de sănătate este de gravitate medie, a adăugat ministra.

Aceeași sursă a anunțat că activitatea instituțiilor de învățământ din R. Moldova va fi sistată începând de miercuri, 11 martie, iar măsura va fi valabilă și pe parcursul săptămânii viitoare, până pe 20 martie.

Menționăm că cele două cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost depistate după ce au fost efectuate testele în cazul a cinci persoane din cele 12 anunțate ca fiind suspecte în această dimineață.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md