08:03:26 24.04.2024
Stiri

Mesajul PREMIERULUI în legătură cu temutul CORONAVIRUS: "Suntem în situația să adoptăm unele măsuri EXTRAORDONARE. Este evident că suntem abia la început de cale în confruntarea acestui pericol pentru sănătatea și viața oamenilor"

Social 10.03.2020 19:41 Vizualizări2017 Autor: Ziarul National
Mesajul PREMIERULUI în legătură cu temutul CORONAVIRUS:


"Deoarece lucrurile în privința virusului "COVID19” evoluează foarte rapid, pe parcursul zilei de astăzi a fost necesar să întreprindem mai multe acțiuni, menite să minimizeze efectele acestei epidemii. Vreau din start să cer scuze cetățenilor noștri, indiferent unde se află în acest moment, pentru dificultățile cu care vă confruntați, inclusiv în urma deciziilor adoptate de noi astăzi", a scris premierul Ion Chicu într-un mesaj pe Facebook.
Oficialul spune că e conştient că foarte mulţi cetăţeni vor fi afectaţi de suspendarea procesului educațional în școli și grădinițe.

"Or, în marea majoritate a cazurilor nu aveți în grija cui să lăsați copiii. Știu că mulți dintre dumneavoastră sunteți prinși prin gări și aeropoarte în Italia sau alte țări și nu puteți ajunge acasă. Știu că foarte mulți dintre dumneavoastră sunteți profund îngrijorați de aceaste evoluții.

Citeşte şi: Inevitabilul s-a produs: Școlile și grădinițele se ÎNCHID de mâine, 11 martie, din cauza CORONAVIRUSULUI


Dar noi suntem în situația să adoptăm unele măsuri extrordinare, pentru a proteja cetățenii de acest pericol. A trebuit să luăm decizia grea de a anula zborurile spre Chișinău din Italia și din țările afectate de virus. A trebuit să anunțăm vacanță. A trebuit să anulăm spectacole, concerte sau întruniri.

Citeşte şi: VIDEO // Încă două cazuri de CORONAVIRUS în R. Moldova: Instituțiile de învățământ din R. Moldova, ÎNCHISE începând de miercuri

Împreună cu colegii întreprindem toate măsurile necesare și recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. Vă rog să manifestăm maximă înțelegere și responsabilitate.
Este evident că suntem abia la început de cale în confruntarea acestui pericol pentru sănătatea și viața oamenilor. Am toată încrederea, însă, că dacă rămînem uniți cu toții, vom reuși să depășim primejdia. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și cooperare!
Vreau să mulțumesc din suflet medicilor noștri și tuturor lucrătorilor medicali pentru munca și atitudinea manifestată în această perioadă grea. Admirăm profesionalismul și devotamentul dumneavoastră țării și poporului", se arată în mesajul premierului.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md