Cu dezinfectare pe bază de clor sau alcool și aerisire permanentă, bisericile din țară își vor continua activitatea

Patriarchal Metochion of Chinese Autonomous Orthodox Church at St Nicholas Church in Moscow
Foto: mitropolia.md

La momentul de față, avem trei persoane infectate cu coronavirus în Moldova. Toate manifestațiile publice la care urmau să se adune un număr mai mare de persoane au fost interzise, iar școlile și grădinițele se închid începând cu ziua de mâine. Chiar dacă se adună un număr mare de cetățeni și la biserici, acestea vor continua să activeze.

Ministrul educației, Corneliu Popovici, a avut o întrevedere cu mai mulți reprezentanți ai Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, la care au discutat situația coronavirus, iar concluzia la care au ajuns este dezinfectarea cu clor și alcool.

„Participanții la discuții au convenit asupra efectuării cu regularitate a curățeniei în lăcașurile de cult cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, precum și aerisirea permanentă a spațiilor, distribuirii pliantelor informative privind măsurile de prevenire ale infecției COVID-19 către cetățenii care participă la oficializarea slujbelor bisericești, informarea enoriașilor privind acțiunile care urmează a fi întreprinse în cazul apariției simptomelor clinice de infecție etc.”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Tot astăzi, mitropolia a postat pe pagina sa oficială un anunț în care aduce la cunoștință credincioșilor „că au posibilitatea de a se împărtăși în această perioadă a postului și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, astfel încât cei care au ocazia să se împărtășească în aceste zile, pentru a micșora aglomerația din sfintele locașuri în zilele de duminică”.

Reamintim că toate școlile și grădinițele din țară se închid de mâine, după ce în țară au fost confirmate trei cazuri de coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente