/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Amenințări în Parlament, după ce PSRM și PD au modificat componența delegațiilor în organizațiile internaționale. Țîcu: „Eu tot pot exclude dinți din gură”

missing
10 martie 2020, ora 11:42

Noua majoritate parlamentară formată de fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat au votat astăzi două proiecte de hotărâre care prevăd modificarea componenței delegațiilor în organizațiile internaționale.

Fostul democrat Andrian Candu a fost exclus din delegația la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), fiind înlocuit cu Ruxanda Glavan. De asemenea, deputatul Vladimir Cebotari, care era membru supleant în această delegație a fost înlocuit cu Nicolae Ciubuc.

Andrian Candu a declarat că se încalcă Art. 11 din Regulamentul Consiliului Europei (APCE), care spune că mandatele acreditate la începutul anului nu pot fi retrase.

„Noii membri nu se vor putea înregistra și nu vor putea participa Consiliul Europei. O să vă faceți de râs”, a atenționat Candu.

Să nu interpretăm regulamentu APCE-ului. El stabilește clar că reprezentarea este dreptul suveran al parlamentelor statelor membre. La începutul fiecărei sesiuni se acreditează mandate noi. Lista modificată astăzi va fi prezentată la APCE, care va fi aprobată la sesiunea următoare. Cei care sunt acum vor avea dreptul să mai participe la câteva emisiuni”, a răspuns în replică socialistul Vlad Btarîncea.

În Parlament au răsunat și amenințări, după ce s-a propus modificarea delegațiilor și în alte organizați internaționale. Deputatul neafiliat Octavian Țîcu s-a supărat că a fost exclus din Adunarea Parlamentară a OTAN.

Eu nu am fost consultat. Eu tot pot exclude și dinți din gură și alte lucruri. Eu înțeleg că este o adunătură de bandiți și dispuneți cum vreți voi aici, dar nu e așa băieți”, i-a avertizat Țîcu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram