Actualitate

ROMÂNIA /// Zborurile înspre si dinspre Italia suspendate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat că toate zborurile înspre și dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România. Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat că toate zborurile înspre si dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Ministrul interimar al Transporturilor Lucian Bode a declarat, referitor la mai multe zboruri anulate din Italia, că în cazul în care cursele sunt anulate cu mai puțin de șapte zile înainte de termen, atunci pasagerii vor primi banii înapoi.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu.

Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Operatorii aerieni au obligația de a comunica operatorilor români faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin semnarea unei declarații pe propria răspundere.

Cetățenii români care intră în țară terestru au obligația să semneze declarații pe proprie răspundere sub sancțiunea legii că nu vin din zone de risc. Vor fi verificări ample în acest sens.

Sunt exceptate transporturile de marfuri de pana la 3,5 tone.

Se aplică prevederile de mai sus adaptate după caz și pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *