Răspundere penală pentru „răspândire intenționată a coronovarisului”. Igor Dodon: Situația extraordinară necesită măsuri extraordinare

Guvernul va opera modificări legislative, la următoarea ședință, astfel încât persoanele care, în mod intenționat, vor crea focare de răspândire a coronavirului, să fie trase la răspundere, inclusiv penală. Anunțul a fost făcut astăzi, de către șeful statului Igor Dodon, care a menționat că „situația extraordinară necesită măsuri extraordinare”.

Foto: UNIMEDIA

„Fac apel la maximă responsabilitate și sinceritate din partea fiecărei persoane care vine din zone afectate de coronavirus. Situația extraordinară necesită măsuri extraordinare. De aceea atenționez toate persoanele, care, prin comportamentul lor lipsit de responsabilitate vor pune în pericol viața și sănătatea altor cetățeni, veți răspunde conform legii”, a declarat președintele țării.

Astfel, Guvernul va veni cu modificări „de urgență în acest sens”, la ședința de miercuri, astfel încât acestea să fie aprobate și în Parlament.

„Persoanele care nu completează fișele medicale sau completează eronat informațiile solicitate, premeditat vor duce la crearea de focare de răspândire a coronavirusului în Republica Moldova, vor fi amendate sau chiar atrase la răspundere penală”, a precizat Igor Dodon.

„În țară avem 700 de mii de pensionari și 670 de mii de copii. Din cauza unei persoane sau a unui grup de persoane iresponsabile, care mint la frontieră, se ascund, nu sună medicii să spună cum se simt, fug de prin spitale... ce trebuie să facem? Să așteptăm până vor infecta toată țara?”, a adăugat șeful statului.

Până acum, a fost confirmat oficial un caz de infectare cu coronavirus, fiind vorba despre o persoană venită din Italia, fiind spitalizată direct de la aeroport.


Pub