A mințit oamenii legii că iubita sa s-a sinucis. Un bărbat din capitală va sta ani grei după gratii pentru crimă

Un bărbat din capitală a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru omorul intenționat al iubitei sale, după ce mai mult timp, cazul fusese cercetat sub aspectul determinării victimei la suicid, informează Procuratura într-un comunicat de presă.

Foto: Getty Images/iStockphoto

Tragedia s-a produs în seara zilei de 26 noiembrie 2018, într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei unde inculpatul, împreună cu iubita sa au venit în ospeție la niște prieteni. După ce au consumat alcool, cuplul s-a luat la ceartă, bărbatul aplicându-i victimei câteva lovituri, după care a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie.

În urma leziunilor grave primite, victima, în vârstă de 19 ani, a decedat pe loc.

Profitând de faptul că gazdele se aflau în odaia vecină, agresorul i-a chemat, interpretând situația în favoarea sa. Făptașul le-a spus celorlalți că tânăra s-ar fi sinucis după ce el i-ar fi comunicat că nu o mai iubește.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au documentat cazul, inițiind o cauză penală pe faptul determinării la sinucidere.

Peste câteva luni, dosarul a fost preluat de către un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, care a dispus o serie de expertize pentru a elucida toate circumstanțele cazului. Suspiciunile procurorului au ridicat mai multe semne de întrebare, concluziile experților confirmând că leziunile puteau fi comise de către o altă persoană. Prin urmare, agresorul a fost arestat.

Adevărul a ieșit la iveală după un apel telefonic interceptat de oamenii legii. Acesta a telefonat din izolator gazdele apartamentului unde s-a produs crima și a încercat să-i determine să facă declarații în favoarea sa, precum că victima s-ar fi sinucis.

Procurorul a demonstrat prin probe vinovăția inculpatului, căruia i-a mai fost imputat un capăt de acuzare – amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală.


Pub