Campionatul European Under-21: Moldoveanul Andrei Puțuntică medaliat cu argint și bronz

Sportivul moldovean Andrei Puțuntică medaliat cu argint la proba de dublu si bronz la proba de tenis de masa individual la Campionatul European Under-21 la tenis de masă. Turneul s-a desfășurat la Varazdin, Croația pe 8 martie 2020.

Foto: sporter.md

La individual, sportivul moldovean a obținut bronzul, reușind să obțină opt victorii. Andrei a fost învins în semifinale doar de viitorul campion, rusul Vladimir Sidorenko, moldpres.md.

La dublu, Puțuntică a izbutit calificarea împreună cu cehul Jiri Martinko. În ultimul act, ei au cedat românilor Cristian Pletea și Sipoș Rareș și au câștigat medalia de argint.

Competiția se desfășoară pentru a patra oară și i-a reunit pe cei mai buni 52 de jucători de pe continent.

Edițiile anterioare au avut loc la Soci (Rusia, 2017), Minsk (Belarus, 2018), Gondomar (Portugalia, 2019).

Andrei Puțuntică, triplu campion național de seniori, este originar din Călărași și evoluează în campionatul Germaniei. El este câștigător al turneului World Cadet Challenge la dublu masculin și medaliat cu argint în concursul pe echipe, ocupant al locului trei la Campionatul European de juniori la dublu masculin (Under-18). La edițiile precedente ale Campionatelor Europene Under-21 s-a situat pe locurile cinci.


Pub