17 moldoveni, plasați în carantină în România. Un pasager care se deplasa cu ei în autocar, transportat la spital cu febră

Un autocar cu cetățeni din Republica Moldova a fost oprit în România, după ce a trecut granița cu Ungaria, unul dintre pasageri fiind cu febră. Acesta a fost transportat la spital, pentru a i se preleva probele ce vor confirma sau exclude infectarea cu noul coronavirus, iar ceilalți pasageri au fost plasați în carantină. Ministra Sănătății a anunțat că Ministerul Afacerilor Externe este în legătură permanentă cu autoritățile românești, pentru a afla despre starea celor 17 moldoveni.

Foto: romania-insider.com

Autocarul a fost oprit în județul Bihor, după ce a intrat în România, din Ungaria. „În autocar, o persoană care provenea din zona Lombardia (n.r. Italia) era cu febra 38 și care a fot verificată de mai multe ori. Persoana respectivă a trecut peste tot și s-a oprit în România, unde s-a făcut controlul sanitar. Persoana a fost transportată la spital și prelevate analizele, pentru a vedea dacă rezultatele sunt pozitive sau negative. Ceilalți pasageri au intrat în carantină în județul Bihor, nu s-a permis autocarului continuarea drumului către Republica Moldova”, a anunțat secretarul de stat al României, Raed Arafat.

Potrivit ministrei Sănătății, este vorba despre 17 cetățeni ai Republicii Moldova și care, la moment, se află în regim de izolare, pe teritoriul României, „dat fiind faptul că există un caz suspect de coronavirus de tip nou”. „MAE este în legătură permanentă cu autoritățile românești, în contextul stării acestor persoane și vom veni ulterior cu detralii suplimentare”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Tot astăzi, ministra Sănătății a anunțat că 6 persoane adulte, aduse de la punctele de trecere a frontierei terestre și aeriene, sunt internate la Spitalul Toma Ciorbă, fiindu-le prelevate probele de sânge, pentru a se confirma sau infirma infecția cu noul coronavirus.

Până acum, a fost confirmat oficial un caz de infectare cu coronavirus, fiind vorba despre o persoană venită din Italia, fiind spitalizată direct de la aeroport.

Autoritățile inteționează să restricționeze tranzitul țării noastre de către cetățeni străini ce vin din zone afectate masiv de coronavirus. De asemenea, ar putea fi modificată legea privind tragerea la răspundere a celor care mint la frontieră și introduc, intenționat, date eronate în fișele medicale.


Pub