Noi detalii despre femeia infectată cu coronavirus. Dumbrăveanu: „Nu mai are nevoie de respirație asistată”

Starea de sănătate a femeii infectate cu Covid-19 are o dinamică pozitivă ușoară, iar pacienta nu mai are nevoie de respirație asistată, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Avem o dinamică pozitivă ușoară, deja persoana nu mai are nevoie de respirație asistată. Sperăm foarte mult ca tratamentul care este prescris și acea asistență medicală oferită să aibă o dinamică pozitivă și să se însănătoșească”.

Medicii nu cunosc despre evoluția anterioară a bolii la pacienta revenită recent din Italia, decât datele oferite de aceasta la internarea în cadrul instituției medicale.

„Noi am solicitat date oficiale din partea autorităților italiene prin intermediul canalelor diplomatice pentru a vedea dacă au fost prelevate anumite teste, dacă au fost rezultatele acestor testele, care a fost tratamentul. Am făcut o sesizare către autoritățile italiene și așteptăm acest răspuns”, a declarat Dumbăveanu.

Amintim că femeia a fost preluată de la Aeroport la data de 7 martie de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată sâmbătă la ora 11:47 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Din cele 136 de persoane care au venit la Chișinău, sâmbătă, cu aceeași cursă cu care a zburat și femeia confirmată pozitiv cu coronavirus, 14 nu au fost încă identificate de către autorități. Pasagerii ar fi completat eronat fișele medicale, ceea ce crează dificultăți în procesul de identificare a acestora.

Autoritățile inteționează să restricționeze tranzitul țării noastre de către cetățeni străini ce vin din zone afectate masiv de coronavirus. de asemenea, ar putea fi schimbată legea privind tragerea la răspundere a celor care mint la frontieră și introduc, intenționat, date eronate în fișele medicale.


Pub