Ambasada Republicii Moldova la Paris își va sista activitatea începând de mâine și până pe 24 martie

Începând de mâine, 10 martie, Ambasada Republicii Moldova la Paris, își va sista activitatea până pe 24 martie curent, anunță într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

Foto: realitatea.md

Decizia a fost luată în contextul creșterii numărului de contaminări cu Covid-19 pe teritoriul Franței, și ținând cont de recomandările autorităților moldovenești și franceze. Astfel, până pe 24 martie, sau pe o perioada mai îndelungată, serviciile consulare ordinare în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Paris vor fi sistate.

În același timp, Secția consulară va continua să activeze în regim extraordinar doar pentru situațiile de extremă urgență, cu programare în prealabil la numărul de telefon telefon: + 33 6 23 12 76 05, pentru următoarele situații:

  • perfectare a titlului de călătorie pentru plecare urgentă în Republica Moldova (justificată documentar);
  • accidente, decese;
  • calamități naturale.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează importanța respectării măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică (pe paginile web: msmps.gov.md și ansp.md), de autoritățile competente din țările de călătorie a cetățenilor, precum și de Organizația Mondială a Sănătății.


Pub