(video) Ceremonia de Închidere a Festivalului Mărțișor ar putea fi anulată

Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică s-a întrunit în ședință pentru a examina ultimele date privind măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului în Republica Moldova. Autoritățile examinează posibilitatea limitării evenimentelor publice. Expoziția Moldagrotech a fost deja anulată.

Foto: UNIMEDIA

„În România e limitat numărul la 1000 de persoane. Mâine noi vom pune în discuție acest subiect, la ședința comisiie de la 7:30. La ora 8 vom avea decizia finală”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței de la Guvern.

„Mâine este Închiderea Festivalului Mărțișor. La ora 9:00 să avem o decizie argumentată, ca să informăm cetățenii”, a solicitat, la rândul său, premierul Ion Chicu.

Tot la ședința s-a anunțat că cei 17 cetățeni din Republica Moldova, care au fost opriți în România și plasați în carantină după ce unul din pasageri avea simptomele virusului, vor reveni acasă.

Potrivit ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, pacientul bolnav a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatele au ieșit negative. În acest context, cetățenii moldoveni au fost lăsați să își continue drumul, astăzi, în jurul orei 16:00.


Pub