Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

09 Mar. 2020 / 12:58

Executivul de la Chişinău va începe discuţiile pentru un nou program cu FMI

Executivul de la Chişinău îşi propune să înceapă discuţiile ce ţin de următoarea etapă, pentru un nou program cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Astfel, în această săptămână va avea loc şedinţa bordului de director al FMI, unde va fi abordat acest subiect. Anunţul a fost făcut de şeful statului Igor Dodon în această dimineaţă, relatează Moldova 1.

„Guvernul de la Chişinău şi-a respectat toate angajamentele faţă de partenerii externi şi acest program se finalizează cu succes. Vreau să menţionez că şi-a îndeplinit angajamentele fără majorări de impozite şi afectarea vieţii cetăţenilor. Miercuri va fi o şedinţă a bordului, unde va fi aprobată finalizarea cu succes a acestei etape a programului. Imediat după aceasta, Guvernul de la Chişinău intenţionează să înceapă discuţiile pentru următoarea etapă, pentru un nou program cu FMI”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai comunicat că pe 12 martie, premierul Ungariei, Viktor Orban va efectua o vizită oficială la Chişinău, în cadrul căreia va fi semnată o declaraţie privind parteneriatul strategic moldo-ungar. Potrivit şefului statului, un element important al acestei întrevederi este aspectul economic, întrucât Victor Orban vine însoţit de un grup de oameni de afaceri, care sunt gata să investească în ţara noastră.

De asemenea, urmează să fie semnat un acord de creditare în valoare de 100 de milioane de euro, ca suport în deschiderea unor noi afaceri.

Comentarii