02:32:38 17.04.2024
Stiri

Micul GENIU: Cine este copilul care a primit al şaselea Golden Buzz la „Românii au talent: „Este născut să ajungă pe marile scene ale lumii“

Monden 09.03.2020 14:38 Vizualizări2608 Autor: Ziarul National
Micul GENIU: Cine este copilul care a primit al şaselea Golden Buzz la „Românii au talent: „Este născut să ajungă pe marile scene ale lumii“


Mihai Ţigaret este puştiul de 13 ani din Râmnicu Vâlcea căruia Andra a decis să-i dea Golden Buzz la ediţia de vineri, 6 martie, a concursului „Românii au talent”.

I se mai spune „Clyderman de România”. S-a apucat de pian în urmă cu patru ani şi de atunci obţine premii la toate concursurile zonale; naţionale sau internaţionale, la care merge.

Pe pagina sa de Facebook, Mihai Ţigaret se prezintă astfel: „Hey! Mă numesc Mihai. Sunt pianist concertist şi artist Steinway AND sons. Pe această pagină voi posta tot ce mi se întâmplă legat de muzică”.

Imediat după momentul din concurs, Andra a recunoscut că îl adoră şi a postat şi ea pe pagina sa de socializare: „El a fost lecţia mea de viaţă, în seara asta, la Românii au talent! Merită urmărit momentul şi să fim fericiţi că există o aşa generaţie! Felicitări Mihai şi mult respect pentru familia ta!”.

Mihai are 13 ani şi este elev al Şcolii Gimnaziale Waldorf din Râmnicu Vâlcea, ce aparţine de Liceul Tehnologic Forestier. S-a apucat de studiul pianului la vârsta de 9 ani, după ce cântând la o pianină de jucărie, familia şi-a dat seama că micuţul are talent. Studiază cu profesoara Mihaela Manafu de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea. În ultimii doi ani se pregăteşte şi cu un profesor universitar de muzică din Bucureşti.

În trei ani a adăugat în palmares cinci premii I, două premii II, trei premii III, un premiu de excelenţă şi un trofeu etc. Anul trecut, a obţinut Marele Premiu la Concursul Musica Mundi de la Bucureşti, ocazie cu care a primit ar fi trebuit să primească o pianină Perzina în valoare de 4.500 euro, dar cum mai avea încă una acasă, a fost schimbată cu un pian cu coadă.

„Copilul normal” care „poate să cânte orice stil de muzică”

Vineri seara, 6 martie, pe scena de la „Românii au talent” a uimit juriul şi publicul interpretând „Joc dobrogean” de Paul Constantinescu, dar a recunoscut senin că: „Pot să cânt orice stil de muzică”, motiv pentru care a interpretat apoi, ca abonus, un preludiu care „se cântă de la facultate în sus” de Serghei Rahmaninov. Extrem de bine pregătit, atât practic cât şi teoretic, „micul fenomen” a răspuns fără să ezite la toate întrebările lui Florin Călinescu, uimind auditoriul cu vastele sale cunoştinţe muzicale.

Cu toate acestea, a declarat senin: „Mă consider un copil normal”, recunoscând însă că are „scânteia” şi dorinţa de perfecţiune care-l determină să îşi dorească mai mult, şi să repete mereu, chiar şi la „două noaptea”, până îi iese perfect.

„Născut să ajungă pe marile scene ale lumii, cărând povara geniului său” „Mihai e un geniu, e special. Aşa ceva n-am mai trăit până acum. Nu pot decât să fiu mândru că am fost părtaş la ce s-a cântat acolo pe scenă”, a recunoscut juratul Mihai Petre, convins că: „Dacă ei sunt viitorul ţării, suntem tari!”.

„El pare că e de pe altă planetă... În ce conjunctură, ce profesori au nimerit astfel de copii, care să-i facă să devină atât de pasionaţi încât să acumuleze atâtea cunoştinţe şi să se ajungă la un asemenea nivel artistic, la o vârstă atât de fragedă!”, a comentat şi Andi Moisescu.

Florin Călinescu i-a prezis: „Este născut să ajungă pe marile scene ale lumii, cărând povara geniului său”

„Mă voi duce să-mi dau doctoratul la anul, în Viena”

Mihai Ţigaret le-a mărturisit ulterior lui Pavel Bartoş şi lui Smiley că, în ciuda vârstei, se pregăteşte să-şi dea doctoratul: „Pot să fac oricând o lucrare de doctorat. Mă pregătesc. Peste un an pot să-l dau. Dar asta se poate doar în alte ţări, nu şi în România. Mă voi duce să-l dau la Viena”, a spus băiatul recunoscând la final că ceea ce a trăit la „Românii au talent” a fost unic: „O experienţă de neuitat. Vă admir pe toţi”, a spus băiatul la final care a plecat cu buzunarele pline de confetti aurii de la Golden Buzz, ca amintire, scrie adevarul.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md