22:45:59 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Autoritățile, la un pas să SUSPENDE procesul de studii în școli și grădinițe până duminică, dar opinia directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a fost DECISIVĂ. Chicu: Asta nu înseamnă că decizia nu poate fi schimbată mâine

Social 09.03.2020 20:50 Vizualizări2928 Autor: Ziarul National
VIDEO // Autoritățile, la un pas să SUSPENDE procesul de studii în școli și grădinițe până duminică, dar opinia directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a fost DECISIVĂ. Chicu: Asta nu înseamnă că decizia nu poate fi schimbată mâine


Membrii Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică, în frunte cu premierul Chicu, au fost, în această seară, la un pas să ia decizia de a suspenda procesul de studii în școli și grădinițe, de miercuri până duminică, însă directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, i-a convins pe toți că nu e nevoie de această măsură.

Premierul Chicu i-a întrebat pe participanții la ședință dacă elevii pot fi trimiși în vacanță până duminică, în legătură cu temutul coronavirus.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus inițial că este de acord cu propunerea de a suspenda procesul de studii.

Cu acest lucru nu a fost de acord directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Șeful ANSP a făcut trimitere la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, adăugând că riscul de infectare cu coronavirusul de tip nou este mai mic la copii.

Ministrul Educației, Cuturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a menționat că în școli au fost sporite măsurile de securitate, iar situația este sub control.

Pentru închiderea școlilor și grădinițelor a optat și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Acesta a făcut o declarație care l-a surprins și nemulțumit pe Ion Chicu.

„Teoretic ar putea fi mai multe cazuri de infectare, pentru ca mulți circulă prin R. Moldova. Eu propun ca până duminică să fie suspendat procesul de studii în școli”, a propus Ciocoi. Premierul Chicu l-a îndemnat pe ministru să nu sonorizeze asemenea presupuneri.

În cele din urmă, premierul Chicu a căzut de acord cu argumentele aduse de responsabilii din Medicină și Educație, iar decizia de a suspenda procesul de studii a fost amânată.

„Asta nu înseamnă că mâine această decizie nu se poate schimba. Decizia aparține celor care știu mai bine situația și nu nouă, politicienilor sau jurnaliștilor”, a punctat prim-ministrul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md