Linkuri accesibilitate

Locuitori ai regiunii transnistrene, pasageri ai cursei Milano-Chișinău, plasați în carantină


Spitalul clinic de la Tiraspol
Spitalul clinic de la Tiraspol

În regiunea transnistreană a fost instituită carantina la domiciliu pentru patru pasageri ai cursei Milano-Chişinău, aceeași cursă cu care a venit sâmbătă femeia confirmată cu coronavirus. Este vorba despre trei femei și un bărbat, anunță departamentul de interne de la Tiraspol. Aceștia au fost identificați a doua zi, pe 8 martie, iar miliția și medicii s-au deplasat la domiciliul acestora pentru a le recomanda cu insistență „să-și reducă cercul persoanelor cu care contactează, să nu iasă din casă și să-și măsoare temperatura o dată la patru ore”. A fost plasată în carantină și o tânără care a intrat în contact cu bărbatul revenit din Italia. Este vorba despre două persoane din Slobozia, două din Bender și una din Dubăsari.

Șeful departamentului de interne de la Tiraspol. Ruslan Mova, a declarat presei din regiune că fiecare persoană izolată a primit lămpi bactericide din dotarea departamentului de interne. Iar în raionul Slobozia a fost amenajat un spital cu 100 de paturi pentru bolnavii de coronavirus.

Din informațiile publicate la Tiraspol nu este clar dacă în regiune există teste pentru diagnosticarea coronavirusului. Administrația a anunțat doar că săptămâna trecută au fost internați cu viroze peste 200 de persoane, iar o persoană din raionul Grigoriopol a decedat. Cu o săptămână mai devreme au fost peste 1000 de cazuri de internări cu infecții respiratorii acute.

Comunicatul internelor de la Tiraspol menționează că informația privind cei patru pasageri „a fost imediat recepționată” de responsabilii din administrația transnistreană, fără să precizeze cine și cum a anunțat administrația transnistreană.

Autoritățile de la Chişinău au anunțat sâmbătă seara, pe 7 martie, că o femeie bolnavă de coronavirus a venit în Republica Moldova de la Milano în prima jumătate a zilei. Toți cei 145 de pasageri au fost lăsați să plece acasă, iar pe parcursul nopții autoritățile au reușit să identifice 45 dintre pasagerii cursei. Avionul respectiv a mai efectuat încă patru zboruri în ziua respectivă, cu destinația Roma și Berlin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG