Campionii raionului Cimișlia la baschet masculin și feminin

Campionii raionului Cimișlia la baschet masculin și feminin

Baschetbaliștii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia și baschetbalistele de la Liceul Teoretic “Hyperion” din satul Gura Galbenei au devenit campioni ai acestui raion la proba sportivă în cauză.

Continuă competițiile din cadrul Spartachiadei elevilor din raionul Cimișlia, desfășurată pe parcursul anului de studii 2019-2020.
După cum am fost informați de către Dumitru Beresteanu, specialist pentru cultură fizică și sport la Direcția învățământ general din cadrul Consiliului Raional Cimișlia, proba sportivă ordinară inclusă în programul competițional a fost baschetul.
La start s-au prezentat 15 echipe de băieți și 12 formații de fete. După disputarea întrecerilor zonale, pentru etapa finală s-au calificat patru selecționate masculine și cinci reprezentative feminine.
După o serie de partide viu disputate, titlul de campioni ai raionului a fost cucerit de către tinerii baschetbaliști de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia.
Pe locul doi s-au situat reprezentanții Gimnaziului din comuna Porumbrei.
Ultimul loc premiant a revenit băieților de la Gimnaziul din satul Sagaidac.
Fetele cel mai bine pregătite s-au dovedit a fi baschetbalistele de la Liceul Teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei.
Titlul de vicecampioană, ca și la masculin, a fost cucerit de lotul feminin al Gimnaziului din comuna Porumbrei.
Formației Gimnaziului „Sergiu Coipan” din satul Selemet i s-a acordat locul trei.
Dumitru Beresteanu a mai specificat că următoarea probă sportivă din cadrul programului competițional al Spartachiadei elevilor este voleiul, care, de asemenea, se va disputa atât între echipele de băieți, cât și între cele de fete.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed