Renato Usatîi: Situația legată de coronavirus ne privește pe toți în egală măsură, de aceea trebuie să ne unim forțele pentru a-i face față

by D M
Distribuiti mai departe...

Primarul de la Bălți, Renato Usatîi, a reacționat la primul caz de infectare cu coronavirus înregistrat în Moldova. El a scris pe Facebook un mesaj în care atrage atenție că încă acum două săptămâni a vorbit la o ședință a Consiliului municipal Bălți despre pericolul îmbolnăvirii care se răspândește cu rapiditate în întreaga lume și care era imposibil de evitat la noi. 

“Din păcate exact asta s-a întâmplat. Iar acum, cel mai important este să ajutăm persoanele infectate și pe cele cu suspecție de îmbolnăvire. Absolut necesare sunt măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Când vorbim despre sănătatea oamenilor, trebuie să renunțăm la interesele politice și de partid și să acționăm împreună în aceeași direcție. Responsabilitate trebuie să manifeste autoritățile de toate nivelurile: de la instituțiile de sănătate și de învățământ, cele de ordine publică și până la cetățeni de rând, toți sunt obligați în egală măsură să respecte cu strictețe recomandările medicilor, să-și monitorizeze cu atenție starea de sănătate și să ceară ajutorul doctorilor în caz de necesitate, pentru a evita răspândirea bolii și pentru a nu crea panică. În ceea ce privește Bălțiul, conducerea municipiului a luat toate măsurile pentru a putea face față crizei legată de coronavirus”, se spune în postarea edilului.

Amintim că la ședința din 25 februarie a CM Bălți, aleșii locali au acceptat propunerea primarului de a aloca 150 de mii de lei din bugetul municipal pentru procurarea a 100 de mii de măști sanitare. Medicii atrag atenție că aceste consumabile sunt indispensabile doar persoanelor care prezintă simptome de îmbolnăvire.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...