Armata Națională interzice accesul în unitățile militare ca măsură de protecţie împotriva COVID-19

by D M
Distribuiti mai departe...

Armata Națională ia măsuri de protecţie împotriva COVID-19 și interzice accesul în unitățile militare. Vizitele sunt sistate inclusiv pentru rude, se spune într-un comunicat al instituției, în care se mai precizează că militarii sunt informați de către medici și din broșuri despre pericolul răspândirii virusului de tip nou. 

În comunicat se mai menționează că “au fost pregătite mijloace de protecție individuală (costume de unică folosință, ochelari de protecție, măști, bahile,  costume chirurgicale), pentru a fi distribuite în unităţi şi instituţii medicale.”

Sursa a adăugat că recent, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația NATO pentru Suport și Achiziții privind dezvoltarea capacităților de atenuare a riscurilor biologice în ţara noastră, Armata Națională a primit echipament special de decontaminare (cabină de decontaminare gonflabilă DD-04). În acelaşi timp, militarii responsabili din Inspectoratul Militar, Direcția logistică, Direcția medico-militară, Spitalul Clinic Militar Central, precum şi din Brigada „Ştefan cel Mare”, au fost instruiţi cum să opereze cu utilajul.

Într-o notă informativă se mai spune că Inspectoratul Militar al Ministerului Apărării îndeamnă efectivul militar şi civil din Armata Naţională să respecte regulile de igienă și recomandările medicilor, să  evite contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute, să evite călătoriile peste hotare și locurile aglomerate, să se spele frecvent pe mâini, să utilizeze masca individuală de protecţie. Iar în caz de apariţie a primelor simptome de infecţie respiratorie, să solicite asistență medicală în mod de urgenţă.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...