Parlamentul European își reduce activitatea la o singură zi de lucru pe săptămână din cauza coronavirusului

Foto: romania-alege.ro

Având în vedere răspândirea cazurilor de coronavirus, sesiunea plenară a Parlamentului European de săptămâna aceasta va fi redusă la o singură zi de lucru: ziua de marți. Conferința președinților din Parlamentul European, care reunește liderii de grupuri politice, a decis, luni după-amiaza, să scurteze sesiunea plenară reunită care ar fi trebuit să aibă loc la Bruxelles de luni până joi.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan anunță într-un mesaj pe Facebook că în Parlamentul European vor fi dezbătute doar subiectele importante legate de coronavirus și de bugetul multianual, scrie Digi24.

„Vom dezbate numai subiectele urgente: epidemia de coronavirus, bugetul multianual al Uniunii Europene și situația la granița dintre Grecia și Turcia. Acum seara, președintele Parlamentului European va deschide sesiunea, va anunța aceste măsuri și va închide imediat sesiunea”, a scris Siegfried Mureșan.

Parlamentul European a decis deja să nu își mai țină lucrările programate la Strasbourg, ci doar la Bruxelles, dar Belgia are deja 200 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente