Restricții de trafic aerian. Pasagerii străini, veniți cu escală sau fără din zonele de risc, nu vor putea intra în Moldova

chicu

În această seară a avut loc ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. În cadrul ședinței, cabinetul de miniștri a susținut un proiect de decizie privind introducerea unor restricții de trafic aerian în raport cu cetățenii statelor afectate în mare măsură de coronavirus.

Prin urmare, s-a decis că operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea altor persoane cu altă cetățenie decât cea moldovenească, cu excepția apatrizilor și persoanelor cu domiciliu în Moldova. Restricția se extinde asupra pasagerilor străini veniți cu escală sau fără din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud.

Decizia intră în vigoare de la 11 martie 2020 până la 31 martie 2020.

„Cetățenii Republicii Moldova, apatrizii și străinii care au domiciliu în Republica Moldova pot veni în Republica Moldova din zonele respective fără restricții. Nu închidem transportul avia pentru cetățenii Republicii Moldova. Era propunerea de a interzice total, dar am analizat care sunt consecințele. Pasagerii, dacă au de venit, vor veni cu transportul terestru și riscul este mult mai mare. Noi nu putem să nu îi primim, fiindcă sunt cetățenii Republicii Moldova”, a declarat premierul Ion Chicu.

Menționăm că, în prezent, șapte persoane suspecte de coronavirus, printre care un copil, sunt internate în spital. Autoritățile au spus că sunt în așteptarea rezultatelor analizelor de laborator.

În prezent, în Moldova sunt șapte cazuri suspecte de coronavirus. Anterior, patru cazuri au fost neconfirmate. În același context, s-a menționat că cei 17 cetățeni din Moldova, care au fost puși în carantină la Oradea, în după-amiaza zilei de astăzi (la ora 16.15) și-au continuat cursa.

În dimineața zilei de azi, președintele Igor Dodon a propus un mecanism prin care călătoriile în Moldova din Italia să fie interzise cetățenilor altor țări. Astfel, prin acest mecanism doar moldovenii vor putea reveni în Moldova din țările respective. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă după întâlnirea cu prim-ministrul și președinta parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente