/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

14 pasageri de pe cursa Milano - Chișinău au indicat informații false în fișa medicală. Ministerul Sănătății îi caută

09 martie 2020, ora 13:40

14 pasageri de pe cursa Milano – Chișinău, care au zburat împreună cu pacienta infectată de coronavirus, au indicat informații false în fișa medicală. Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că le sunt cunoscute doar numele, iar în prezent încearcă s-i caute, pentru a-i informa că trebuie să stea izolați acasă 14 zile și să fie în contact cu medicii de familie. 

Totodată, pasagerul care a stat alături de femeia infectată cu noul tip de coronavirus, în avionul de pe cursa Milano-Chișinău, acum două zile, a fost supus testului la prezența virusului COVID-19 și rezultatul este negativ, spune directorul Agenției de Sănătate Publică (ASP), Nicolae Furtună. Potrivit lui, persoana în cauză oricum va fi monitorizată în continuare.

Medicii de familie au luat legătura pe parcursul zilei de ieri cu 44 dintre pasagerii de pe cursa Milano-Chișinău, care au zburat cu persoana infectată. Din spusele ministrei, aceștia sunt obligați să stea în carantină la domiciliu.

Autoritățile spun că la această oră sunt trei persoane suspecte de infectare cu noul tip de coronavirus. Acestea vor fi supuse testelor și rezultatele ar urma să fie gata astăzi. Alte cinci mii de persoane sunt monitorizate în prezent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram