‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNegocieri eșuate: Prețurile la petrol s-au prăbușit

Negocieri eșuate: Prețurile la petrol s-au prăbușit

‹ adv ›
‹ adv ›

Negocierile purtate vineri de țările membre OPEC+ au eșuat deoarece părțile nu au căzut de acord cu noi condiții ale acordului și nici să extindă valabilitatea acordurilor curente, scrie Sputnik.

La negocierile țărilor OPEC+, Rusia a pledat pentru menținerea condițiilor actuale iar Arabia Saudită a propus reducerea suplimentară a producției de petrol. Părțile nu au ajuns la o înțelegere, astfel că discuțiile au eșuat. Drept urmare, din 1 aprilie, toate obligațiile părților la acordul pentru limitarea producției de combustibil sunt anulate.

În această noapte, în timpul ofertării, petrolul brut Brent a trecut prin nivelul minim de 31,38 dolari pe baril, continuând să scadă.

Începând cu ora 06.41 (ora României), futuresul din mai al mărcii Brent a scăzut cu 28,69%, la 32,28 de dolari pe baril. Minute mai devreme, indicatorul a actualizat un minim din ianuarie 2016. Futuresul pentru aprilie al mărcii WTI a scăzut cu 31,35%, la 28,33 dolari pe baril.

După cum a raportat anterior Bloomberg, actuala scădere a futuresului petrolului a fost cea mai puternică din 1991, când s-a încheiat războiul din Golf.

Cotațiile petrolului s-au prăbușit pe fondul veștilor că participanții la OPEC+ nu au putut prelungi vineri acordul pentru reducerea producției.

‹ adv ›

Potrivit Goldman Sachs, pe fondul unei panici pe piața petrolului, prețurile carburanților pot scădea acum la 20 de dolari pe baril.

FOTO: dailytelegraph.com.au; imagine simbol.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii