‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn litru de ulei de levănţică produs în Moldova este vândut în Germania cu...

Un litru de ulei de levănţică produs în Moldova este vândut în Germania cu 50-60 de euro

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În prezent, în lume sunt comercializate 1200 de tone de ulei de levănţică. Cel mai mare furnizor este Bulgaria, cu peste 600 de tone anual. Republica Moldova are un potențial enorm de creștere a cantității uleiului produs, urmare a creșterii suprafețelor plantate cu levănțică, potrivit proiectului Livada Moldovei.

Olivier van Buynder, expertul contractat de Asistența Tehnică pentru Proiectul „Livada Moldovei” le-a vorbit cultivatorilor de levănțică, membri ai Asociației Producătorilor de Levănțică despre tehnologiile de extracție a uleiurilor esențiale pentru a-i ajuta să-și eficientizeze afacerile în acest domeniu.

Potrivit reprezentanților proiectului, un litru de ulei de levănţică produs în Moldova este vândut în Germania la un preţ de 50-60 de euro. Însă, este loc pentru dezvoltare, iar producătorii sunt încurajați să cultive această cultură.

Totodată, în cadrul seminarului compania SGS Moldova a prezentat modalitățile de certificare și standardizare pentru uleiurile esențiale.

Fiind cel mai cunoscut și răspândit ulei esenţial, datorită multiplelor calităţi pe care le are, uleiul de lavandă este utilizat în mai multe domenii, cum ar fi medicină, industria parfumurilor și altele.

FOTO: turnulsfatului.ro; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

3 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›