(video) Care este starea pacientei infectată cu coronavirus: Boala a început pe 28 februarie

Prima adresare la medic a persoanei infectate cu coronavirus a fost pe 28 februarie în Italia, când a debutat boala cu febră 39. Cel puțin asta spune ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, despre moldoveană testată pozitiv cu Covid – 19, la Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acesteia, după febră, la scurt timp a apărut tuse seacă. „I-a fost schimbat tratamentul cu antibiotice. În dinamica ei a luat decizia de a reveni în Moldova şi cooordonat cu poliţia nu a prezentat nici proliţiei, nici însoţitorilor de bord info cu privire la starea de sănătate şi problemele pe c are le avea", a zis Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei Sănătății, la urcarea în avion, nici poliția de frontieră, nici membrii echipajului nu au știut despre problemele de sănătate ale femeii.

„Actualmente persoana e într-o instituţie spirtalicească strategică. E stabilă. Nu s-a agravat starea. Are bronhopneumonie bilaterală, are hipertensiune şi obezitate. Se fac toate măsurile pentru a salva viaţa persoanei vizate", a mai precizat Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că persoana a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată ieri la ora 11:47 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.


Pub