Încă doi suspecți cu simptome de coronavirus: Ambii au venit din Italia

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost înregistrate 2 cazuri suspecte la Coronavirus de tip nou. Este vorba de un adult și un copil reveniți recent din Italia. S-au prevelat probele de laborator.

Foto: UNIMEDIA

Persoanele care au revenit din țările cu risc sporit de infecție cu Coronavirus de tip nou sau care au avut contact cu o persoană bolnavă de COVID-19, și nu prezintă simptome ale infecțiilor respiratorii, trebuie să se autoizoleze la domiciliu (să evite ieșirile publice, zonele aglomerate și să păstreze distanța de 1 metru de la alte persoane) și să contacteze imediat medicul de familie, pentru a fi examinate și plasate sub supraveghere la domiciliu pentru 14 zile.

În plus, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică amintește tuturor despre recomandările de protecție privind sănătatea publică:

• spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu o soluție pe bază de alcool;

• acoperiți nasul și gura cu un șervețel sau cu pliul cotului atunci când tușiți sau strănutați; aruncați imediat șervețelul la gunoi și spălați-vă pe mâini;

• evitați contactul direct cu persoanele care au simptome de gripă sau răceală (febră și tuse).

• evitați pe cât posibil locurile aglomerate și respectați distanța socială de cel puțin 1 metru de la alte persoane.


Pub